Resmi bir çocuk bakım merkezi, aile gündüz bakımı veya ev içi bakım seçerseniz, bilmeniz ve ısrar etmeniz gereken bazı temel şeyler vardır. Bu çok önemli kararı vermenize yardımcı olmak için, anneler ve çocuk bakımı yuvalarında bulunan diğer uzmanlarla konuştuk. İşte bir çocuk bakımı seçeneğini boyutlandırmanın sekiz yolu.
1. Personeli inceleyin.
Potansiyel bir yuvayı ziyaret ederken, personelin çocuklarla nasıl etkileşim kurduğuna dikkat edin. İdeal olarak, bir bakıcı çocuklarla oynarken ya da kucağında tutan bir yerde olmalıdır. İlk yıllarında, bebeklerin gelişebilmeleri için yetişkinlerle yakın, sevgi dolu, etkileşimli ilişkilere ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, bebeklerin ilk bakıcılarının sıcak ve duyarlı olmaları ve grup bakımında bile bebekler ve daha büyük bebeklerin bire bir kez sağlıklı bir doz almaları önemlidir.
2. Taahhüt isteyin.
Bebeklerin tutarlı ve öngörülebilir bakıma ihtiyacı vardır. Evde bakım veren bir kişiyi arıyorsanız, düşündüğünüz kişinin iş için bir yıllık taahhütte bulunmasını isteyin. Bir merkez düşünüyorsanız, mevcut bakıcıların ne kadar zamandır orada çalıştığını ve merkezin genellikle ne kadar gelir elde ettiğini öğrenin.
3. Politika kontrolü yapın.
Disiplin gibi konularda ebeveynlik felsefelerini paylaşıp paylaşmadığınızı öğrenin (Bakıcılar molalar, azarlamalar kullanıyor mu?); televizyon (TV bütün gün mü, yoksa az kullanılmış mı?); besleme (Büyük bebekler için hangi atıştırmalıklar veya içecekler sağlanır?); uyku (Ne zaman şekerleme yapılır? Telaşlı bebekler nasıl uyur?); ve benzerleri. Hasta çocuk politikası hakkında bilgi (Hangi belirtiler çocuğun katılmasını engeller?). Ayrıca, aile gündüz bakım sağlayıcısının veya evde bakım veren kişinin hastalanması ve çalışamaması durumunda bir yedek plan olup olmadığını da sorun. Ne kadar erken soru sorarsanız, daha sonra hoş olmayan bir şekilde şaşıracaksınız demektir.
İLGİLİ: Kaliteli Çocuk Yuvası Nasıl Bulunur?
4. Habersiz gidin.
Diğer ebeveynlerden veya güvenilir kaynaklardan gelen ağızdan ağıza yönlendirmeler önemli olsa da, ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını değerlendirmek için kendinizin görmesi gerekir. Tabii ki, herhangi bir çocuk bakım ortamı temiz tutulmalı, çocuklara karşı korunmalı ve yaşa uygun sağlam kitaplar ve oyuncaklar ile iyi stoklanmalıdır. Dikkate alınacak diğer ayrıntılar: Büyük çocuklar alanı paylaştıklarında, küçük parçaları olan oyuncaklar (boğulma tehlikeleri) küçük bebeklerden uzak tutulmalıdır. İdeal olarak, bebekler ve bebekler, büyük çocuklar tarafından çok fazla sevilmeyecekleri kendi alanlarına sahip olmalıdır. Yalnızca salınımlara ve sıçramalara adanmış bir oda veya ayrı bir alan ilk bakışta çekici görünebilir, ancak büyüyen bebeklerin kaslarını geliştirmek ve güçlendirmek için bol zamana ihtiyacı olduğunu unutmayın.
Mümkünse, personelin çocuklarla nasıl etkileşime girdiğini ve rutinin ne olduğunu anlamak için günün farklı saatlerinde aynı merkezleri ziyaret etmeye çalışın. Çocuğunuzu kaydettirdikten sonra, işlerin nasıl gittiğini görmek için birkaç kez habersiz olarak patlamayı düşünebilirsiniz. Bazen ziyaretleriniz yerin sizin için doğru olduğunu onaylar, ancak bazen gerçek bir göz açıcı olurlar.
5. Konuşmaya devam edin.
Bebeğiniz konuşana kadar, bakıcının size çocuğunuzun günü hakkında söylediklerine güveneceksiniz. Birbirinizle rahatça iletişim kurabildiğinizden emin olun. Sabah çocuğunuzu ilk elden çıkardığınızda, bakıcıya küçük çocuğunuzun önceki gece nasıl uyuduğunu, diş çıkarıyorsa ve kahvaltı yediğini söylemelisiniz. Günün sonunda, geçirdiği çocuk bezi sayısı, kestiği zaman ve genel olarak mutlu görünmesi gibi benzer bilgileri bilmek isteyeceksiniz. Bakıcıyla şahsen konuşmak her zaman tercih edilir. Bu mümkün değilse, belki de uyku zamanında telefon etmek için uygun bir zaman olup olmadığını sorun.
6. Problem çözme.
Hem büyük hem de küçük bakıcılarınızla çatışma yaşamanız kaçınılmazdır. Orantısızlaşana kadar sorunları görmezden gelmek yerine hemen ele alın. Bazı sorunlar hızlı bir şekilde çözülebilir; diğerleri daha fazla tartışma gerektirebilir. Çatışma ne olursa olsun, bakıcıya saygılı davranın, ancak konuşmaktan korkmayın.
7. Hissiyatınıza güvenin.